Monday, 11 March 2013

tersusun urusan..

                     * assalamu'alaikum semua*

lamanya tak ketemu kan..rindu rasanya.. 


tajuk sangat la mantopp!!!hehhe.. hengat senang ke nak tersusun urusan kita seharian.. belum jadi perdana menteri lagi ni.. itu pun anak kat umah tak terbagi makan..



buat pengetahuan sahabat semua, tersusun urusan merupakan salah satu daripada 10 muwassafat tarbiyah atau  10 ciri-ciri seorang muslim.. cuba tengok kat images google.. banyak la teramat orang lain buat poster atau lakaran tentang 10 muwassafat ini..





mesti ada dan dibentuk dalam peribadi setiap manusia yang bermulut satu.. kamulah la kan..



permulaan semester yang agak chaos..daku pun dengan semangat waja dan wira meneruskan kehidupan sebagai student dan daie full-time.. keluar bilik, masuk bilik untuk menunaikan tuntutan tarbiyah dan dakwah.. 

tukar-tukar beg untuk ke kelas.. ke surau dan kafe... [bukan menjaga penampilan tapi mungkin beg ke kelas tak sesuai ke surau..over je nanti..]

muka rasanya macam sudah blacklist kerana asyik matrix kesayangang masuk keluar pagar unisza je.. pak guard dan mak guard pun macam malas dah nak tengok mukaku.. dengan selamba je kulintasi mereka dengan senyum simpul.. oleh kerana cermin matrix belum ditampal pelekat lagi, senyumanku kuukir manis.. demi mengalihkan pandangan mereka...[minta maap bebanyak]

dengan esaimen yang hanya berbekal sebaris dua maksud dalam tafsir.. perlu dilebarkan sehingga berpuluh muka surat..haish.. doakanku terus tsabat dalam dakwah dan menuntut ilmu..yang paling penting doakanku pandai memanfaatkan masa dan menyusun urusan mengikut keutamaan.. prioriti orang puteh kata.. aulawiyat orang arab cakap... k la nak sambung study..ceh! study la....hahaha..

:: syukran sebab sudi baca entry yang hina ini....::

No comments:

Post a Comment