Thursday, 28 April 2016

KENAPA PERLU BELI BASIKAL KARAT DI PBAKL 2016?

# Assalamu'alaikum pembaca #


Kenapa anda semua perlu beli buku BASIKAL KARAT di PBAKL 2016 yang akan bermula esok hari sehingga 9 Mei ini?Basikal Karat merupakan buku yang ditulis oleh Ukhti Mawar, seorang anak muda yang teruja dengan kehidupan yang sementara ini. Menikmati kehidupan selama berpuluh-puluh tahun dengan jalan yang kadang-kadang tersimpang-siur. Dia aktif dalam aktiviti tarbiah dan dakwah semenjak zaman diploma lagi. Alhamdulillah, dia masih bersama medan ini. Doakan dia tsabat tau!

Banyak kisah yang berlaku di sekelilingnya. Penulis suka untuk mengambil setiap peristiwa yang dialami dan didengari buat bekalan kehidupan. Kata orang, pengalaman merupakan guru terbaik dalam dunia!Keciciran-keciciran yang berlaku dalam medan yang penuh dengan liku ini, membuatkan penulis berkesedaran untuk membukukan beberapa kisah yang sentiasa memotivasikan dirinya untuk tsabat (kekal). Penulis ingin berkongsi kisah dan ibrah yang sama buat daie muda di luar sana agar sentiasa bersedia dan sabar dengan dugaan yang dihadapi dalam kehidupan. 

Jangan sesekali mengasingkan, melarikan diri dan menyendiri. Nanti kena makan syaitan!

Tip-tip yang penulis sendiri karang pun ada! Mungkin anda boleh cuba, mana tahu menjadi juga kan. 

Insya-Allah, buku ini wajib anda borong di PBAKL nanti. Tak menyesal punya. 

Jadual ni simpan tau. 


Kalau berkesempatan boleh jumpa 7 Mei ini di pentas utama untuk pelancaran Basikal Karat dan beberapa buku Karya Bestari baharu yang lain juga. Jumpa di sana tau!

Keratan dalam Sinar Harian, 8 April 2016

Keratan akhbar Harian Metro2 comments:

  1. tahniah ukhti..semoga terus berjaya dalam penulisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Haza min fadhlik. Doakan ukhti! :)

      Delete