Sunday, 14 January 2018

MUA Workshop yang Paling Natural di Malaysia 2018

Assalamualaikum semua. Mesti ramai kan yang tertanya-tanya. Apa pasal pula Mary Jardin buat MUA workshop ni? Masuk list hot

make up workshop Malaysia

pula tu? Ajak Farah Lee lagi tu? Bukan kah MJ jual produk skincare dan makanan tambahan kesihatan? Uh!


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(1)


Apa pasal? Apa pasal ini? 

Sudah lah ada tutorial natural look lagi tu. Hands on terus lah apa lagi. 

Buat pengetahuan anda, bulan Februari depan Mary Jardin akan lancarkan beberapa produk kosmetik yang asas bagi semua wanita sedunia. MJAC (Mary Jardin Artisan Cosmetic) akan keluarkan 2 pilihan warna foundation yang senang blend dengan wajah anda, 5 warna lipmatte yang tak keringkan bibir anda, satu palet blusher yang mempunyai 4 warna dalam satu palet yang sama dan loose powder.



MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(2)
ada pilihan light dan natural untuk bedak asas.
MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(3)
Ini antara produk yang peserta gunakan semasa mekap workshop tempoh hari. Sweet kan cermin tu. 

Fuh! Memang berasap-asap tau semua. Siapa yang memang suka make up simple untuk akad nikah dan nampak ala Korea, memang sesuai sangat pinang MJAC nanti. 

Sudah tak sabar nak milik kesemua item hot ini Februari nanti. Bagi yang tak pergi MUA workshop 6hb Jan yang lalu memang teruja gilos tau, boleh anda bayangkan peserta yang hadir ke MUA workshop itu, pergh bertambah-tambah gilos mereka. 

Dekat posting fesbuk semua sibuk puji betapa senangnya foundation blend dengan muka mereka, bbetapa sweetnya warna lipmatte dan yang paling pelik ialah tak keringkan langsung bibir mereka. Bedak asas ni sesuai juga untuk kulit berminyak dan jerawat. Jadi tak bercapuk atau terlalu melekit untuk jenis kulit begini. 

Waduh waduh. Memang bikin sakit kepala baca tau.


Make Up Natural Ala Korea



Kalau anda lihat gambar team Fana MJBelle dan Surilavender di bawah, memang natural sangat kan hasil wajah mereka. Tidak terlalu over dan menonjol. Just nice gitu. Suka sangat tengok tau. 


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(4)


Apa yang pasti semua bahan kosmetik ini bebas kimia dan halal semua. Cuba anda bayangkan bahan apa yang buat lipmatte itu lembap sahaja di bibir? Pastu cuba anda bayangkan macam mana orang yang tak biasa make up rasa selesa sangat bila tepek foundation, blusher dan lipmatte itu? Pelik tapi benar. 


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(5)
Sweet saja kan?


Aha! sudah semestinya kandungan dalam itu natural dan selamat kan. Selalunya kan kalau orang yang tak pernah mekap muka dan mekap sekali seumur hidup waktu jadi raja sehari, memang akan rimas dan rasa muka berat macam badut, tapi mereka tidak langsung tau. Haish. 

Tengoklah reaksi mereka di bawah ini. Geram pula Fana rasa. Hahaha. Sebab Fana tak dapat pergi kan. 


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(6)


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(7)


Barangsiapa yang terliu baca entry Fana ini dan memang sedah terlepas untuk join MUA workshop ini, anda boleh join MUA WORKSHOP Mac nanti. Ada lagi lah. Dengan MUA terkenal Shazreeyana Shukri yang gojes itu.


MUA-workshop-yang-paling-natural-di-Malaysia-2018(8)


Anda boleh daftar kan diri di link ini tau. Siapa cepat memang akan tak sempat menyesal macam Fana hari tu. 

No comments:

Post a Comment