Wednesday, 11 July 2018

Facebook Diblock Sebab Terlalu Banyak Post Tentang LGBT

Assalamualaikum semua. Nyaman saja pagi ini. Selepas ditelek, agak banyak kerja penting perlu diselesaikan hari ini. Petang nak buat kelas ganti pula sebab Jumaat Fana sekeluarga akan ke Perak untuk hantar sepupu daftar pelatih di tentera udara sana. 

Siapa yang baca entry Fana yang lepas, memang sudah tahu kan yang Sabtu dan Ahad Fana pergi jaulah (mengembara) bersama akhawat tersayang. Siap rehatkan minda duduk di homestay mewah tapi free lagi tau. Hahaha. 

Sebenarnya sepanjang hujung minggu itulah Fana dok risau. Facebook Fana telah diblock/ disekat oleh Facebook sejak hari Jumaat lagi. Habis tak boleh buat apa-apa aktiviti pun. Hanya boleh scroll tanpa boleh like, komen dan buat status. Kejam kan Facebook ni. Sedih tau.

Kenapa Facebook Fana diblock? Buat post lucah kah?

Hahaha. Agak-agaklah kan. Sebenarnya dalam dua hari sebelum itu Fana aktif buat post pasal si maknyah geli tu, Safiey Ilias dan Sajat. Agak banyak jugalah like dan share. Lebih 200. Siap Fana buat tanda pagar SayNoToLGBT. 

Facebook Diblock Sebab Terlalu Banyak Post Tentang LGBT


Sekali ha dapat warning dan post Fana menyalahi standard community dia cakap. What! Padahal LGBT lah yang menyalahi fitrah komuniti. Yahudi punya kerja kan. Kan Facebook ni orang putih punya, Yahudi punya. No wonderlah kan. Tak pelik pun sebenarnya. Tapi acah-acah terkejut geram lah. Hahaha. 


Jadinya dua hari tak bikin panas di Facebook pasal maknyah. Makin menyampah pula kan dengan puak deme. Menjadi-jadi dah sekarang. Pihak berwajib pun senyap memanjang, geramlah pula. 

Lepas masuk fasa Malaysia Baru ini, macam-macam kejadian pelik telah berlaku. Hingga tak masuk akal langsung tau. 


  1. Gay Numan Afifi dilantik sebagai pegawai khas dalam Kementerian Belia dan Sukan
  2. Syed Saddiq menafikan yang dia telah melantik
  3. Tapi ada bukti gambar gay tu punchcard di sebelah Saddiq
  4. Tetiba keluar kenyataan yang si gay itu nak letak jawatan sebab tak tahan kecaman masyarakat
  5. Tetiba lagi sekali Saddiq cakap nanti Call me, bro!

Hahaha. Drama apa ni? Lantikan tak munasabah. YB seakan halalkan LGBT. YB kawan dengan gay (sokong perbuatan terkutuk itu). Gay buat taaruf terbuka yang menggelikan anak tekak Fana. YB putar belit cerita. YB seakan menafikan dan suruh Numan clear out dengan pergi undur diri. Ups!Ini belum dengar lagi pasal Mujahid Rawa yang baru dilantik sebagai menteri dalam Jabatan Perdana Menteri dan pegang JAKIM. Kahkah pilihan yang menjulingkan mata. Bacalah apa dia punya stand tentang gay. Hadaplah. 

Facebook Diblock Sebab Terlalu Banyak Post Tentang LGBT


Tahniah menteri anda yang 'berwibawa'. Lap peluh tiap masa. Nazak Malaysia ini. Adakah kau masih boleh berdiam diri dan rasa puas selepas undi PH? Silakan. 

Ukhti Mawar
Penulis Bilis Yang Kena BlockNo comments:

Post a Comment